Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Akyse asiliukai

Šeštadienis, rugsėjis, saulėti namai ir pramiegotas rytas. Basomis strikinėju po virtuvę, šaldytuvas netenkina mano įnorių. Brangusis, aš norėčiau kažko tokio... tokio... na, pati nežinau... kažkoooo...  gaivaus, linksmo, raudono ir lengvo ir tokio... na tokio... su rūgštele. Aš jau žinau, jau žinau, aš noriu braškių – ir nieko kito! – kaip tariau taip padariau, ir pasikuitusi šaldymo kameroje radau plastikinį indelį braškių trintienės. Nežinau kas labiau traška tarp dantų – cukrus ar ledas, bet numalšinus dantų gėlimą gomurį glamonėja birželio atostogų skonis.
-          Ką tau primena braškės?
-          Kraują.
Jis prunkšteli.
-          Tai kaip tu jas valgyti gali?
-          Taip, kaip ir  vyrai gali srėbti meilės sriubą.
-          Ką?
-          Barščius su būsimosios mylimosios mėnesinių krauju.
Spokso nustebęs. Šaukštu kapoju sušalusias braškes.
-          Negi nežinai... Brangusis... Mylimasis... Kvailas Paikas Didelis Vaike? Tavo akyse ganosi arkliukai, kaip sakė tokia ryža mergiotė...  šlepetes sugraužę kaltomis akimis šnairuojantys šuniukai... Visas tvartas tavo akyse.  Negi nežinai, mylimas kvaily? Aišku nežinai, tau niekas nepasakojo, ką mes darome. Paskutinė ragana buvo sudeginta... kada? 1836 metais kažkur Ispanijoje. Ne, ji bastėsi po Čepkelių raistą. Ne, kvaily, Bleiro miškuose. Ne, ji geria Čepkelių trauktinę ir kortomis buria politikams. Ne? Žinoma ne. Ji juk mūsų kaimynė čigonė, ta kuri užpernai iš balkono pavogė visus skalbinius, net tavo kojines, atsimeni?
-          Atsimenu, - sako, o akyse – asiliukai.
-          Kur yra paskutinė ragana?
-          Trobelėje ant vištos kojelės. – atkerta. Mandras.
-          Apšiks gandras... – išsprūsta.
-          Ką?
-          Nieko.
Kapoju braškes.
-          O rimtai? – sakau ir paėmusi kvailį už rankos veduosi prie veidrodžio. Uždedu jo plaštakas sau ant krūtų. – Žiūrėk, - sakau. O jis kraipo galvą į šonus kaip šokanti indė, nes veidrodį aš dar vakar apklijavau mėlyna lipnia juostele. Dabar veidrodis dryžuotas, vertikalios mėlynos linijos ir tokio pat pločio tarpai ant stiklo – noriu atrodyti plonesnė.
-          Kas čia? – susiraukia.
-          Nieko, - sakau, - Kam tau veidrodis, juk vis tiek tu nesiskuti šerių nuo veido. Bučiuotis su tavimi tarsi bandyti prakasti nenuluptą kivį.
-          O su tavimi – tarsi laižyčiau peleninę.
-          Skanaus.
-          Dėkoju. Tau taip pat.
Nesibučiuojam. Bet jis dar laiko rankas ten kur padėjau.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kaip parašyti ir išleisti knygą?

Dažniausiai užduodamas klausimas: O tai kaip parašyti knygą?   Kantriai.   (Sunkiausia yra eiti miegoti žinant, kad nei rytoj, nei poryt, nei kitą savaitę šito darbo nebaigsi.)   Nuosekliai. Rašyti, tik apie tai, ką žinai, jauti, supranti. Neskubinti pabaigos.   (Rašant )Reikia plano ar nereikia?   Dvi knygas parašiau be plano, dvi - su planu. Tikrai lengviau ir konstruktyviau dirbti žinant kur esi, kur eini ir kuo viskas baigsis. Turbūt daug kas priklauso ir nuo asmenybės, ir nuo požiūrio į rašymą – ar tai yra chaotiškas prisėdimas prie teksto išgėrus vyno, emocinė iškrova, įkvėpimo vaikymasis (mane, pavyzdžiui, tikrai veikia pilnatis), ar sistemingas, struktūruotas darbas?   Ar rašymas yra romantiškas?   Taip, jeigu nereikia iš to gyventi ir mokėti sąskaitų už šildymą. J. K. Rowling ir Elizabeth Gilbert pavyzdžiai mane įkvėpia ir vis dar teikia vilčių. Tačiau tiesa, kad norėdama rašyti turėjau dirbti daugybę juodų darbų. Dirbau, kad

Kaip tapti jogos mokytoju?

Kaip tapti jogos instruktoriumi? Pasaulyje nėra jokios oficialios jogos veiklą prižiūrinčios institucijos. Skritingi jogos stiliai, skirtingi mokytojai ir jų dėstomos tiesos. Vieni užsiėmimus veda mažuose miesteliuose, ankštose nuomojamose patalpose, tuo tarpu kiti atidaro sveikatingumo centrus ir tampa jogos pasaulio žvaigždėmis: žargstosi ant žurnalų viršelių, dalija mitybos bei „kaip būti laimingu“ patarimus  ir leidžia savo asmeninius mokomuosius DVD.  Tiesa, didžioji dauguma jogos instruktorių Vakaruose gali pasigirti ne tik puikiu stangriu kūnu bet ir bent vienu ar keliais „jogos instruktoriaus“ sertifikatais. Indijoje jogos mokytojo įvaizdis šiek tiek kitoks. Nesvarbu nei kūno sudėjimas (dažnas jogos mokytojas turi didelį pilvą), nei kokie dokumentai. Čia jogos atžvilgiu karaliauja visiška laisvė – bene kiekvienas baltu apdaru apsivilkęs ir kojas prie ausų prispausti gebantis žmogus gali laisvai pasiskelbti esantis jogos guru. Tad kaip čia yra, kad dauguma instruktor

Kad motinystė netaptų karjera: nesu tikra ar kitomis aplinkybėmis būčiau elgusis taip pat...

Šoku naktiniame klube, graži, liekna, pasipuošusi suknele su žvyneliais, prakaituoju, o aplink mane vis tiek spiečiasi žavūs vyrai, žybčioja šviesos, per muziką negirdžiu net savo širdies plakimo. Man linksma! Negalvoju apie rytojų! Ir staiga iš tos disco ritmais nuspalvintos tamsos pabundu paslika ryškiai nušviestame baltame kambaryje su minkštomis sienomis, minkštomis grindimis, aplink pilna pliušinių žaislų, o prie lovos išdygusi seselė įbruka man į rankas rožinį spurdantį gumuliuką, ir sako, kad turiu ją maitinti. Mergaitė šilta ir miela, bet tokia mažutė, kad atrodo, lengviau būtų pažindyti žiurkėno jauniklį. Muzika ir mano talija kažkur dingusios. Visas pasaulis susitraukė, liko tik čepsinti rožinė burnytė ir retkarčiais atsimerkiančios abejingos akutės. Štai taip pasikeitė mano gyvenimas. Tada, prisimenu, gavau labai gerą palatą. Nulipusi nuo gimdymo stalo palindau po dušu, persirengiau, pasidažiau ir išėjusi į koridorių jau buvau mama.